Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

Startups d.Day 2019


   

 

Στο πλαίσιο του digital economy forum 2019 πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά και το Startups d.Day, ένας σύγχρονος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 30 προτάσεις, ενώ οι 3 πρώτες, οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου. 

Τα βραβεία στις επιχειρήσεις startups AGROAPPS PC - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (1η θέση), PiDust (2η θέση) και Cyclefi IKE (3η θέση) απονεμήθηκαν στο επίσημο δείπνο του digital economy forum 2019 από τους Αντιπροέδρους του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριο Σπύρο Παμπουκίδη, κύριο Βασίλη Ορφανό και την Πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου. 

Χορηγοί των επάθλων των εταιρειών που συμμετείχαν, ήταν η Cisco, η ΗΡ, ΙΒΜ, η Lenovo, η Oracle, και ο ΣΕΠΕ, που προσφέρει δωρεάν εγγραφή και δωρεάν συνδρομή για το 2020 και στις 20 εταιρείες, που συμμετείχαν στη 2η φάση του διαγωνισμού. Η συνολική αξία των βραβείων και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις startups ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

 


 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 30 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το προϊόν/ λύση τους σε επενδυτές, επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, κ.ά., να δικτυωθούν με ανθρώπους και εταιρείες, που μπορούν να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια τους, ενώ για τις διακριθείσες εταιρείες υπάρχουν επιπρόσθετα οφέλη, κυρίως όσον αφορά στην προβολή και στην προώθηση τους σε διεθνές επίπεδο.

Στο Επίσημο Δείπνο του digital economy forum 2019, θα απονεμηθούν τα βραβεία στις 3 πρώτες διακριθείσες ομάδες.

AGROAPPS PC - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
BRAIN INSURTECH
CLASSTER - VERTITECH SA
CROSSNICS AE
CYCLEFI IKE
FREIGHTS
GATHERNEXT
HELVIA TECHNOLOGIES IKE
INFORMATION TECHNOLOGY FOR MARKET LEADERSHIP (ITML) ΙΚΕ
INFOSCOPE HELLAS
INTELIGG PC
KARD
LOOPCV
MELAPUS
NURBS PRODUCTIONS IKE
ORDERSTATE (TMIT CONSULTANTS LTD)
PARKINGSTREAM
  PIDUST
SOULSCAN
STUDYMATE
UP2METRIC IKE
VENDORA
VOLUME2 IKE
WIFINS
ΑΣΤΡΟΥΣ
ΕΜΒΙΟΤS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΙΚΕ
ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΙΚΕ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ (THE WEBSTER)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜΗΣ (MEDICAL ARROW)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜΗΣ (MY BABY CARE).

Μέλη Κριτικής Επιτροπής:
Χάρης Ηλιόπουλος, ENCODE
Σωτήρης Καραγιάννης, SPACE HELLAS
Γιώργος Καρανικολός, KNOWLEDGE BROADBAND SERVICES
Μιχάλης Κασιμιώτης, HEWLETT PACKARD ENTERPRISE
Αντώνης Κοτζαμανίδης, ENTERSOFT
Έφη Κουτσουρέλη, ΌΜΙΛΟΣ QUEST
Αντώνης Κυριαζής, SOFTONE
Χάρης Λιναρδάκης, IBM
Γεράσιμος Μιχαλίτσης, INTRASOFT INTERNATIONAL.


 

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοινώνει την παράταση της κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στο Startups d.Day 2019 έως τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, και ώρα 24:00.

Το Startups d.Day είναι ένας σύγχρονος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις, ο οποίος διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Το Startups d.Day 2019 υλοποιείται στο πλαίσιο του digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25.11.2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. 

Στόχος του Startups d.Day 2019 είναι να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στη διεθνή αγορά.


Διαγωνισμός για Startups στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Το Startups d.Day είναι ένας σύγχρονος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις, ο οποίος διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ο οποίος υλοποιείται στο πλαίσιο του digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth, το οποίο θα διεξαχθεί στις 31.10.2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Στόχος του Startups d.Day 2019 είναι να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στη διεθνή αγορά.

Α. Σε ποιους απευθύνεται: 

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία. Οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν προϊόν/ λύση, είτε έτοιμο/ η είτε σε πιλοτική λειτουργία (proof of concept), προκειμένου να συμμετάσχουν.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το προϊόν/ λύση τους σε επενδυτές, funds, επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, πελάτες, κ.ά., στο πλαίσιο του συνεδρίου, να δικτυωθούν με ανθρώπους και εταιρείες που μπορούν να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια τους, ενώ για τις διακριθείσες εταιρείες θα υπάρχουν επιπλέον οφέλη, κυρίως όσον αφορά στην προβολή τους.

Β. Διαδικασία Αξιολόγησης: 

 • Όλες οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο ΣΕΠΕ, θα εξετασθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού, η οποία θα επιλέξει τις 10 καλύτερες, οι οποίες και θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν με stand (π.χ. roll up. Οι 10 εταιρείες που θα επιλεγούν, θα κληθούν στη συνέχεια να παρουσιάσουν την πρόταση τους σε πάνελ επιχειρηματιών και στελεχών του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας για την αξιολόγηση τους (σύντομη παρουσίαση διάρκειας μέχρι 5 λεπτών που θα προηγηθεί της διεξαγωγής του συνεδρίου, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί μετά τη διαδικασία επιλογής). Η παρουσία τους στο συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία δικτύωσης με εξειδικευμένα στελέχη σε διάφορους τομείς, ώστε να λάβουν χρήσιμες συμβουλές (τεχνικές, χρηματοδοτικές, διοικητικές, οργανωτικές, κ.λπ.) για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.
 • Από αυτές τις 10 εταιρίες, θα προκριθούν οι 5 πρώτες σε σειρά κατάταξης, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη λύση/ προϊόν που έχουν, σε συγκεκριμένη θεματική ενότητα στη διάρκεια του digital economy forum 2019.
 • Οι 3 πρώτες σε σειρά κατάταξης θα βραβευθούν στο επίσημο δείπνο του digital economy forum 2019, παρουσία του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριακού Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού θα στελεχωθεί από επιχειρηματίες και εξειδικευμένα στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας. 

Γ. Τρόπος και δυνατότητα συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται την τελευταία 5ετία και μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: startups@sepe.gr, μέχρι τις 4 Νεομβρίου 2019.

Η αίτηση περιλαμβάνει κείμενο μεγέθους έως 2.500 λέξεις, που θα αναφέρεται στα εξής θέματα:

 • τα κύρια στοιχεία της εταιρείας (δραστηριότητα, αποτελέσματα, δομή, κ.λπ.)
 • τα καινοτόμα προϊόντα/ υπηρεσίες που έχουν δημιουργήσει και η διαφοροποίηση τους από τον ανταγωνισμό
 • στοιχεία που να αποδεικνύουν την αναπτυξιακή πορεία και δυναμική της εταιρείας εντός ή/ και εκτός Ελλάδας (πελάτες, πωλήσεις, συνεργασίες, κ.λπ.)
 • στοιχεία των βασικών στελεχών της εταιρείας
 • διακρίσεις της εταιρείας/ ομάδας τα τελευταία 2 - 3 χρόνια
 • προγραμματισμός ανάπτυξης για την επόμενη 2ετία. 

Δ. Τι θα κερδίσουν οι διακριθείσες εταιρείες: 

 • Δωρεάν Εγγραφή στο ΣΕΠΕ.
 • Δωρεάν Συνδρομή στο ΣΕΠΕ για το έτος 2020.     
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ.
 • Ευκαιρίες Δικτύωσης με Επιχειρήσεις - Μέλη του ΣΕΠΕ για μελλοντικές συνεργασίες.
 • Ευκαιρίες Δικτύωσης με εξειδικευμένους επενδυτές και σχετικά funds.
 • Συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν startups επιχειρήσεις από τις επιχειρήσεις CISCO, HP, ΙΒΜ, LENOVO, ORACLE, κ.ά. Η συνολική αξία των υπηρεσιών για συμμετοχή στις εν λόγω πρωτοβουλίες εκτιμάται άνω των 250.000 €*.

  * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις ανάλογα με την κάθε υπηρεσία.

Αίτηση συμμετοχής [DOC] 

© 1995 - 2019 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ